Dag van de duurzaamheid 2019

10 okt 2019

Bij Comfort Partners houden we rekening met de maatschappelijke effecten van al onze werkzaamheden. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, verkoop en onderhoud, als voor HR, finance en marketingcommunicatie. Daarmee is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons geen project, maar een duidelijke visie op de kernactiviteiten van onze organisatie. Vandaag, op de dag van de duurzaamheid, staan wij hier extra bij stil en kijken we naar een aantal duurzame projecten binnen onze organisatie! 

Kick-off dienstverlening Porsche e-modellen

Op de dag van de duurzaamheid heeft het monteursteam van Comfort Partners een uitgebreide kick-off gekregen. Zij gaan namelijk de installatie dienstverlening verzorgen aan de berijders van de elektrische Porsche modellen. Porsche heeft vandaag haar toelichting gegeven over de filosofie voor elektrisch rijden. Porsche berijders worden namelijk betrokken in deze ultieme berijderservaring. Uiteraard zijn ook alle ins- en outs van de hardware met onze monteurs gedeeld. Porsche centrum Amsterdam, in Amsterdam Zuidoost, is één van de grootste Porsche showrooms van Europa.

Porsche heeft voor haar installatiedienstverlening en EV-back-office, Servicehouse ingeschakeld. 


Servicehouse en Comfort Partners werken sinds 2018 samen om de toegang tot elektrisch rijden in Nederland te versnellen en verbeteren.


Onze monteurs hebben vandaag passende werkkleding van Porsche ontvangen en zijn nu helemaal klaar voor de full-service installatie van de custom-made Porsche laadpunten! 

Heerhugowaard gaat van het gas af

In de Rivierenwijk-Zuid is er de komende jaren een ware metamorfose: 500 huurwoningen van Woonwaard worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Dit betekent voor alle huurders geen gas meer. Kort gezegd: warmte komt via het warmtenet en bewoners gaan koken op inductie. Hierdoor is ook de cv-ketel aan vervanging toe.

Het warmtenet ligt al dichtbij onder de grond. Zo wordt de Rivierenwijk-Zuid één van de eerste grote wijken in Nederland waar zoveel huurders overgaan op warmte. De gemeente, afval- en energiebedrijf HVC en woningcorporatie Woonwaard werken voor dit project nauw samen.

Woonwaard wil de overgang van gas naar warmte zo soepel mogelijk laten verlopen. Comfort Partners voorziet alle woningen van de installaties.

De elektriciteit wordt aangepast in de woning. Bewoners krijgen een gratis pannenset en inductiekookplaat om te koken op elektriciteit en er wordt per woning bekeken of extra isolatie nodig is. Ook bestaat de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te laten installeren.

De Alliantie en partners klaar voor de 'next step' ketensamenwerking

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

Comfort Partners is geselecteerd om mee te werken aan de verduurzaming van het woningbestand van de Alliantie met als doelstelling: ‘Alle woningen veilig, gezond en comfortabel’. 

Het jaar 2019 staat in het teken van het voorbereiden van ‘de goede start van Sequent NXT in 2020’. Het gaat daarbij om de benodigde cultuur en de gewenste mindset om de gezamenlijke ambities binnen Sequent NXT waar te maken. Tijdens een werkconferentie met de directieleden van de geselecteerde partners in de regio’s zijn de eerste stappen gezet.

De Alliantie wil als maatschappelijke organisatie bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat doet ze door te onderzoeken hoe ze een goed voorbeeld kan zijn, bijvoorbeeld door energiezuinige verlichting te gebruiken, groene stroom af te nemen en medewerkers te stimuleren om op de fiets, met het openbaar vervoer of carpoolend naar het werk te komen. Maar het grootste effect is te bereiken met het verduurzamen van de ruim 53.000 huurwoningen.

Daarom werkt de Alliantie nauw samen met duurzame aannemers; om te kunnen versnellen en van elkaar te kunnen leren.