Constante focus op verbetering

Comfort Partners standaardiseert en optimaliseert calculatieproces met IBIS-TRAD

30 nov 2018

Comfort Partners levert installatie-oplossingen die bijdragen aan een optimaal en duurzaam leefklimaat, in bestaande gebouwen en nieuwbouw. De kernactiviteiten van ons bedrijf zijn gericht op nieuwe vormen van energie, mobiliteit en verdienmodellen, de data-driven maatschappij en het toepassen van innovatieve technieken. Comfort Partners maakt met zo’n 400 medewerkers deel uit van TBI. “Om te anticiperen op de behoeften van klanten aan energiebesparing, verduurzaming, transformaties van kantoren naar woningen en de ontwikkeling van slimme gebouwen, hebben wij een centraal expertisecentrum opgezet”, zegt onze coördinator procesinnovatie Gideon den Ouden. “Binnen dit expertisecentrum zijn wij momenteel ook bezig de calculatieprocessen te standaardiseren en te optimaliseren. Daarvoor is onder andere een uniforme moederbegroting met eigen recepten samengesteld en is de calculatie-oplossing van IBIS-TRAD aangeschaft.”

Gebruiksgemak en integraties

De belangrijkste selectiecriteria voor Comfort Partners nieuwe calculatiesoftware zijn het gebruiksgemak, beschikbare integraties met onder andere 2ba en de toekomstgerichtheid. “Iedereen die al ervaring heeft met Microsoft Excel, kan vrij eenvoudig calculeren met IBIS-TRAD”, vertelt calculator Sjaak Ozinga. “Zo intuïtief werkt het programma, zeker als je net als wij een groot deel van de werkzaamheden uit een uniforme moederbegroting met eigen recepten kunt kopiëren en plakken. Verder zijn alle prijzen in gemaakte offertes kort voor het versturen nog met één druk op de knop te actualiseren, via de beschikbare 2ba-koppeling. Een ander aspect dat bijdraagt aan het gebruiksgemak, is het feit dat wij met de cloud-gebaseerde softwareversie werken. Daardoor kunnen wij op elke vestiging en moment van de dag eenvoudig inloggen om aan onze calculaties te werken”. Bij Comfort Partners werken drie calculatoren en een tiental andere gebruikers met IBIS-TRAD.

Koppelingen met Acto en BIM

“Bij de eerste contacten was IBIS-TRAD nog maar kort beschikbaar voor de installatiesector”, vervolgt Ozinga. “Sindsdien zijn zowel de softwarefunctionaliteit als bij Ibis aanwezige expertise duidelijk gegroeid. Tijdens het selectietraject was het een prettige bijkomstigheid dat onze ICT-afdeling al bekend was met het gebruik van Ibis software binnen TBI. Bij de implementatie heeft Ibis meegeholpen onze moederbegroting en recepten over te zetten, wat veel tijd heeft bespaard en hebben ze hier een tweedaagse opleiding verzorgd. De komende tijd gaan wij het calculatieproces verder optimaliseren, om nog meer tijd te besparen en de foutkans te verkleinen, via onder andere een koppeling met de inkoopsoftware van Acto en BIM-meetstaten van Ibis."