Comfort Partners maakt ook parkeren steeds EV-vriendelijker!

19 jan 2018

Voor onze partner The New Motion installeren wij in heel Nederland laadsystemen voor elektrische voertuigen. Recent zijn daar nu ook projecten voor New Motion klant QPark aan toegevoegd. Comfort Partners heeft inmiddels al meer dan 5000 thuislaadsystemen voor The New Motion geïnstalleerd.

Service bieden aan elektrische rijders is al langer een speerpunt van de marktleider Q-park op het gebied van parkeerdienstverlening. Reeds in 2012 werd de eerste laadpaal in een Q-Park parkeergarage geïnstalleerd. Tel je alle laadsessies vanaf 2012 op, dan is er al meer dan 13.000 dagen geladen bij Q-Park. Tegenwoordig zijn er zo’n 6.000 laadsessies per maand op Q-Park locaties; goed voor een totale maandelijkse besparing van 35 ton CO2. Met de energie die nodig is geweest om de eerste tien maanden van dit jaar de auto’s te laden, kunnen ruim 125 huishoudens een jaar lang van stroom worden voorzien.

Q-park ziet elektrisch laadpunten als dé toevoegde waarde aan hun dienstverlening.

Op een plek als treinstation Den Bosch, zijn laadpunten een meerwaarde in mobiliteit omdat de reiziger kan laden maar ook door kan reizen met het openbaar vervoer. Op deze plek komen alle mobiliteitssoorten samen op 1 plek! Comfort Partners is trots om daar een steentje aan bij te dragen door ontwerp en uitvoering van dit soort projecten!

The New Motion heeft meer dan 30.000 laadpalen gerealiseerd door Europa en geeft 80.000 geregistreerde laadpassen uit, hiermee heeft The New Motion het grootste publieke laadnetwerk van Europa gecreëerd. Met de mobiele app kunnen zakelijke of privé gebruikers laadpalen zoeken en al hun rekeningen en financiële overeenkomsten beheren. Het stoppen en starten van laadsessies kunnen laadpaal eigenaren nu zelf doen via hun online account op de website met behulp van Remote Charge Point Control. The New Motion heeft onlangs ook Dynamic Load Balancing geïntroduceerd, zodat laadpalen altijd kunnen laden op maximale snelheid zonder hierdoor het elektriciteitsnet te overbelasten.

Uiteraard zijn de monteurs van Comfort Partners volledig getraind om dit correct te installeren en hier op locatie de klant over voor te lichten.