Comfort Partners kijkt terug op een geslaagde Dag van de Bouw

13 jun 2018

Comfort Partners kijkt terug op een succesvolle dag! Op zaterdag 2 juni was het de Dag van de Bouw. Om 10.00 uur werd het startsein voor de Dag van de Bouw gegeven door wethouder Jos van der Horst en Margriet Ausma, manager Wijken Buurten van Accolade. Na een korte toespraak hebben wethouder Jos van der Horst, Margriet Ausma en een oud bewoner een lint doorknipt waarna een ieder de projectlocatie kan betreden.

Comfort Partners heeft samen met Jorritsma Bouw op deze dag tussen 10.00 tot 16.00 uur de deuren geopend op de bouwplaats aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Hier worden 38 zeer duurzame appartementen gebouwd op de plaats waar in december 2015 een appartementengebouw door een explosie zwaar beschadigd raakte. Toekomstige bewoners, omwonenden en andere belangstellenden waren van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Voor jong en oud was er van alles te zien en te beleven.

All electric

Nadat in december 2015 het appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat zwaar beschadigd raakte door een gasexplosie, is besloten op deze plek een nieuw appartementengebouw te realiseren. Het bouwteam, bestaande uit woningcorporatie Accolade als opdrachtgever, Team 4 Architecten (architect), ABT Wassenaar (constructeur) en Comfort Partners (installaties), koos ervoor een zeer duurzaam gebouw neer te zetten en maakte een ‘all electric’ ontwerp, dus zonder gasaansluiting. Een ventilatiewarmtepomp regelt de ventilatie en de verwarming van de woning en zorgt voor warm water. Op het dak liggen zonnepanelen. De 38 appartementen - met hun 55 m2 geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens - worden komende zomer opgeleverd. Zie ook www.jorritsmabouw.nl/project/38-appartementen-drachten/.

Tijdens de Dag van de Bouw hebben bezoekers onder begeleiding rondgekeken op de bouwplaats, en uitleg gekregen over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatieve producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Activiteiten

Op de bouwplaats werden diverse kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Deze borduren voor een deel voort op de veiligheidsweken die in april in Drachten zijn gehouden:

  • Er is binnen rond gekeken in een aantal appartementen. Medewerkers van het bouwteam waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden. De begane grond van het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
  • Er waren een speel- en springkussen voor de kinderen.
  • Kinderen konden geheel in stijl - met helm en jas - plaatsnemen in een historische brandweerwagen. Deze Buick 28-24-Six uit 1927 reed vroeger in de regio Drachten.
  • Brandweer Fryslân was aanwezig met een interactieve spelcontainer voor jong en oud. Tijdens het spel leren volwassenen en kinderen hoe je een brand blust en hoe je brand voorkomt.
  • Gemeente Smallingerland was aanwezig met folders en materialen over brandpreventie.


De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan  68.000 bezoekers.

Bron: Ondernemend Friesland Nieuws - 08/06/2018