Comfort Partners geeft voorlichting tijdens week van de Techniek

20 feb 2018

Van 5 tot en met 9 februari is in het trainingscentrum van GoFlex in ’s-Hertogenbosch de week van de techniek georganiseerd. In samenwerking met partner GoFlex heeft Arthur Akkermans, leerling bij Comfort Partners, voorlichting aan de leerlingen van het Sondervinck college Veldhoven en de Bossche vakschool gegeven. 

Ruim 170 gemotiveerde leerlingen, die vanuit diverse regionale onderwijsinstellingen kwamen, hebben zich aangemeld voor de week van de Techniek. Allen volgen zij de leerweg PIE (Produceren, Installeren en Energie) en zitten zij in het derde leerjaar van hun opleiding. Volgend jaar zullen de leerlingen een vervolgopleiding moeten kiezen. Zij kunnen dan kiezen uit drie verschillende richtingen: gebaseerd op elektrische installaties, werktuigbouwkundige installaties en de overige installaties. De week van de techniek hielp de leerlingen bij het oriënteren op dit gebied. 

Leerlingen krijgen voorlichting tijdens de week van de techniek

Een van onze eigen leerlingen, Arthur Akkermans, ging met een aantal studenten aan de slag en gaf voorlichting over het leren en werken via GoFlex. Daarnaast vertelde Arthur over zijn dagelijkse werkzaamheden bij Comfort Partners en over de begeleiding bij praktijkopdrachten. Arthur is al een geruime tijd leerling bij Comfort Partners en werkt vier dagen per week als volwaardig collega mee aan onze projecten. Een dag per week gaat hij naar school. Nadat leerlingen, zoals Arthur, vier jaar lang met ons mee gelopen hebben, bekijken we de mogelijkheden om hen een dienstverband aan te bieden. 

GoFlex
Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek. In samenwerking met het ROC en hun opdrachtgevers leiden zij jongeren op voor een toekomstige carrière in een technische richting. Op dit moment volgen ruim 550 Goflexers zo’n leertraject. Voor de duur van de opleiding zijn zij bij GoFlex in dienst, waarna zij mogelijk aan de slag gaan bij de opdrachtgever.