Comfort Partners en DYKA ondertekenen strategisch partnership

05 dec 2017

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

links: Erwin Berendsen, Comfort Partners en rechts Eric-Jan Rutten van DYKA

De uitbreiding van de samenwerking is gericht op het integraal ontwerpen van hemelwaterafvoer, rioleringssystemen en ventilatiesystemen in de woningbouw.

De ontwerpteams van zowel Comfort Partners als DYKA zorgen er gezamenlijk voor dat de processen op elkaar afgestemd zijn in BIM. Het grote voordeel hierbij is dat we efficiënt en betrouwbaar kunnen ontwerpen en onze kennis en kunde eenvoudig kunnen uitwisselen.

Na het ontwerp worden de toepassingen in geprefabriceerde pakketten aangeleverd op de bouw. In combinatie met de optimaal afgestemde bouwplaatslogistiek versneld deze manier van samenwerken het totale bouwproces enorm. Na de eerste start in januari 2018, op een pilot project in Sneek, gaan DYKA en Comfort Partners hun samenwerking landelijk toepassen met de minimale ambitie van 1.000 wooneenheden per jaar.

Samenwerkingspartners

DYKA, producent van kunststof leidingsystemen en Comfort Partners, meest onderscheidende installateur en onderdeel van TBI, werken al langer samen. Een langdurige samenwerking, dat is waar Comfort Partners en DYKA voor gaan. Gerard de Kimpe, key-accountmanager bij DYKA: “Het grote voordeel is dat je in een vroeg stadium al afspraken maakt, waardoor je later in het bouwproces efficiënter kunt werken.” 

Erwin Berendsen, statutair directeur van Comfort Partners, vult de Kimpe aan: “Met goede samenwerkingspartners hebben we onze opdrachtgevers meer te bieden dan alleen onze eigen expertise. Samenwerken betekent bij Comfort Partners dat we een gemeenschappelijk doel hebben wat we zo goed mogelijk willen invullen. Het draait om de klant.”

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

DYKA ontzorgt 

Gerard: “DYKA is meer dan alleen de leverancier van producten. We leveren complete oplossingen, advies en denken mee in elk project. Dit doen we bijvoorbeeld met prefab materialen zodat er op de bouwplaats snel gewerkt kan worden. Of we plaatsen een mobiel magazijn met de meest voorkomende materialen. Het extra materiaal is binnen handbereik van de medewerker en levert zo een grote tijdswinst op. Daarnaast heeft Comfort Partners een vast aanspreekpunt bij DYKA voor passend technisch advies. Uiteraard werken we gezamenlijk met BIM. Deze services zorgen voor een efficiënt bouwproces en zorgen voor het verlagen van de faalkosten en een verkorte installatietijd op de bouwplaats.”

Comfort Partners meest onderscheidende installateur

Comfort Partners maakt voor haar klanten het verschil in wonen, wooncomfort en de totale woonbeleving in Nederland; voor nu en in de toekomst. Wij willen de koploper zijn in de residentiële markt als het gaat om service en onderhoud van duurzame installaties. Duurzaamheid in de breedste betekenis is voor Comfort Partners steeds belangrijker en bepaald voor onze organisatie fundamenteel een succesvol bestaansrecht. We willen onze klanten het beste aanbod doen op het gebied van duurzaam wonen. Om deze reden introduceren we duurzame alternatieven voor verwarming van woningen. Dat is wat ons onderscheidt in de branche!

Ciska Hoogeveen, Manager Duurzaamheid