Comfort Partners en Croonwolter&dros met VWO- en gymnasiumleerlingen in gesprek over duurzaamheid

02 feb 2018

Vrijdag 2 februari gaven Erich Mooibroek, bedrijfsleider bij Comfort Partners en Ronald Thiessens, accountmanager bij Croonwolter&dros een presentatie aan VWO- en gymnasiumleerlingen in de stad Groningen. De leerlingen, die allemaal in het derde leerjaar van de middelbare school zitten, maakten door middel van het ChecktheBizz-programma kennis met beide organisaties en gingen aan de slag met een interessante case.

Het programma vond plaats op vrijdagochtend en werd georganiseerd door de organisatie OTP, die zich inzet voor het verbinden van talenten en bedrijven. Dit doen zij door het organiseren van bedrijfsbezoeken. Een voorbeeld daarvan is het programma ChecktheBizz (Check de business), die wordt ingezet om leerlingen voor te bereiden op hun profielkeuze. Met ChecktheBizz zien leerlingen welke mogelijkheden er zijn binnen de arbeidsmarkt, wat voor werkzaamheden er bij een functie horen en zien zij hoe een echt kantoor eruitziet.

Installatietechniek en duurzaamheid

Ook Comfort Partners en Croonwolter&dros deden mee aan dit programma en startten hun presentatie met het tonen van een film, waarna zij in gesprek zijn gegaan over de relatie tussen de film en de installatietechniek. Na een leuke interactie hebben beide collega’s, doormiddel van een aantal voorbeelden, laten zien hoe Comfort Partners en Croonwolter&dros duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) op verschillende vlakken inzetten. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met een case.

Leerlingen presenteren hun duurzame idee aan de rest van de groep.

Interessante case

De voorgelegde case ging over een woning uit 1935 met enkel glas, geen isolatie en energielabel F. ‘’Hoe maken we deze woning duurzaam?’’ was de vraag die hierbij gesteld werd. In groepjes van vier gingen de leerlingen aan de slag met het bedenken van slimme oplossingen. ‘’Denk out of the box, gebruik je fantasie en doe research op internet’’ was daarbij de boodschap. Dit resulteerde in veel leuke en uiteenlopende ideeën. De ene groep isoleert het huis met oude kleding. Een andere groep zuivert regenwater met mos en zorgt dat de hemelwaterafvoer ook energie kan opwekken. Nog een andere groep presenteerde hun idee over het gebruik van een glazen bol. De glazen bol, die gevuld wordt met water, kanaliseert het licht en versterkt dit. Hierdoor ontstaat er een sterkere lichtbundel en is er minder oppervlak aan zonnepanelen nodig. Het was voor zowel de bedrijven als de leerlingen een leuke en leerzame dag!