Dag van de bouw 2018

Comfort Partners aanwezig tijdens de dag van de bouw

24 mei 2018

Tijdens de Dag van de Bouw kun je rondlopen op een bouwplaats, zie je constructies van bouwprojecten, kun je een bouwterrein overzien vanuit een bouwkraan, word je meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject, hoor je de aannemers vertellen over hun werk, kun je een blik in de toekomst werpen met een VR-bril, kun je zien en voelen hoe de bouw werkt! 

Op zaterdag 2 juni doen er weer allerlei bouwplaatsen mee aan de Dag van de Bouw. Ook Comfort Partners doet mee met het project '38 all-electric appartementen' aan de Nachtegaalstraat in Drachten. 

Het project 

Door een gasexplosie in het appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat in Drachten zijn in december 2015 twaalf appartementen ingestort.

Woningstichting Accolade heeft in januari 2016 samen met Team 4 Architecten onderzoek gedaan naar de nieuwbouwmogelijkheden. Omdat de helft van het gebouw nog overeind stond, is er gekeken of het ingestorte deel opnieuw kon worden aangebouwd. Vanwege de nieuwbouweisen zouden er echter verschillen ontstaan in de hoogte van de oud- en de nieuwbouw, waardoor deze mogelijkheid afviel. Nieuwbouw was in dit geval voordeliger dan het verduurzamen van de bestaande bouw. Daarom is het hele complex gesloopt en wordt er op dit moment een volledig nieuw appartementencomplex gerealiseerd.

De 38 appartementen worden rond de zomer van 2018 opgeleverd. Met een vloeroppervlak van in totaal circa vijfenvijftig vierkante meter en één slaapkamer zijn de appartementen vooral geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Voor deze Design & Build opdracht ligt de verantwoordelijkheid voor ontwerp en uitvoering bij Jorritsma Bouw. In het bouwteam zijn verder Team 4 Architecten (architect), ABT Wassenaar (constructeur) en Comfort Partners (installaties) vertegenwoordigd.

Tijdens de Dag van de Bouw

  • De verschillende (bouw)ondernemingen die bij dit project betrokken zijn, geven u informatie en kunnen u rondleiden door het project. 
  • De kinderen kunnen zich tijdens hun bezoek aan de projectlocatie vermaken op een speel- en springkussen.
  • De nieuwbouw is een gevolg van een gasexplosie. Brandweer Fryslân is tijdens de open dag aanwezig met een interactieve spelcontainer voor jong en oud. Tijdens het spel leren volwassenen en kinderen wat ze moeten doen om een brand te blussen, én nog beter, wat ze moeten doen om een brand te voorkomen.
  • Gemeente Smallingerland is aanwezig met folders en materialen aangaande brandpreventie.
  • De Buick 28-24 Six uit 1927, een historische brandweerwagen die in de regio Drachten heeft gereden is ook aanwezig. Kinderen kunnen volledig in stijl - met helm en jas - in de wagen zitten.

Tijdens de Dag van de Bouw is de begane grond van het appartementencomplex rolstoeltoegankelijk.

Samen met onze partners verwelkomen wij u graag op 2 juni aanstaande op onze projectlocatie in Drachten. De koffie, thee en limonade staat klaar!