Bouwend Nederland gaat ook naar het Malieveld

30 okt 2019

Nederland zit al maanden op slot. De vergunningverlening in de bouw – en infrasector is grotendeels tot stilstand gekomen door veranderde regelgeving op het gebied van stikstof en PFAS. Huizen worden niet gebouwd, files worden niet aangepakt, grondwerk ligt stil en ook de ambitieuze plannen uit het Klimaatakkoord kunnen niet worden uitgevoerd. 

De afgelopen weken zijn er vanuit verschillende sectoren acties gevoerd tegen het stikstofbeleid. In navolging hiervan bereidt nu ook de bouwsector zich voor op een grootschalige actie. Niet alleen tegen het stikstofbeleid, maar dit keer ook tegen de gevolgen van de ingevoerde PFAS-norm. Ook Bouwend Nederland en de grotere bouwbedrijven, waaronder TBI, zullen hier woensdag 30 oktober 2019 aan deelnemen. 

Het standpunt van TBI

TBI heeft haar steun aan Bouwend Nederland toegezegd omdat wij het eens zijn met de standpunten van de branchevereniging. Wij zien namelijk dat het bouwproces maar voor een relatief klein deel verantwoordelijk is voor de stikstofuitstoot in Nederland, maar onze sector door de nieuwe regelgeving wel met grootse gevolgen wordt geconfronteerd.

Samen met de andere grote bouwbedrijven zullen er ook vanuit TBI medewerkers zijn die deel nemen aan de actie.