De Rondine

Bouw woontoren Rondine gestart

18 okt 2018

Wethouder Menno Tigelaar, Jan van Barneveld (directeur projectontwikkeling de Alliantie), Gert van Uffelen (directeur Lithos bouw en ontwikkeling), bouwpartners en toekomstige bewoners gaven donderdag 11 oktober het feestelijke startsein voor de bouw van de nieuwe woontorens De Rondine en Cadenza in Hogekwartier, Amersfoort. Zij deden dat door samen reuzeballonnen vol confetti door te prikken. Ook de toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig, om dit speciale moment met elkaar te vieren en hun nieuwe buren te ontmoeten. De 184 nieuwe woningen versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier én de stad Amersfoort.

Met dit startsein bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier én de vernieuwing van de stad Amersfoort weer een nieuwe mijlpaal. De ontwikkeling van het Amersfoortse Hogekwartier is onderdeel van het plan 'Amersfoort Vernieuwt'. Het leven in de wijken op veel gebieden prettiger maken, dat is de ambitie. De 184 woningen, verdeeld over twee woontorens aan het Valleikanaal, bieden plek aan een diverse groep nieuwe bewoners. Samen met betrokken partijen ontwikkelt en bouwt Lithos aan zeventig koopappartementen in de woontoren De Rondine. Naast de Rondine komt een tweede woontoren Cadenza met 114 vrije sector huurappartementen voor Altera.

Tegelijkertijd markeren deze nieuwe woontorens de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Behalve deze 184 woningen die worden gerealiseerd, bestaat het Hogekwartier uit acht bouwvelden. Hier worden in totaal circa vierhonderd huurwoningen (waarvan 36 procent sociale huur) en 430 koopwoningen gebouwd. Daarnaast komt er ook 600 vierkante meter ruimte beschikbaar voor ondernemers.

In opdracht van Lithos bouw & ontwikkeling verzorgt Comfort Partners de complete W-installaties voor 184 appartementen.