Bouw Watersportboulevard Harderwijk gestart

01 sep 2016

1 September is op feestelijke wijze de bouw gestart van de eerste 28 woningen van het deelplan Watersportboulevard. Dit is gelegen naast het Zuidereiland én het staat dadelijk in rechtstreekse verbinding met de Boulevard in de binnenstad via de Waterstadboulevard.

Woonconcept lekkerEIGENhuis

Woonconcept lekkerEIGENhuislekkerEIGENhuis is een concept van drie TBI-ondernemingen, ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep, in samenwerking met Groothuis Wonen. Comfort Partners is verantwoordelijk voor de installaties in de woningen. Want innoveren doen we samen! Met onze partners en co-makers.


De woningen zijn in de herkenbare Oud Hollandse stijl ontworpen door 4D architecten uit Enter en worden gerealiseerd volgens het woonconcept lekkerEIGENhuis.
Dit concept, dat door meerdere TBI-ondernemingen is ontwikkeld, kent diverse vormtypes, plattegronden en architectuurstijlen of woonsmaken. Naar verwachting zijn deze 28 woningen aan het begin van het tweede kwartaal 2017 klaar.

Duurzaam

DuurzaamWaterfront is een duurzame gebiedsontwikkeling. Op gebiedsniveau door onder meer industrieterreinen om te vormen en de grond te saneren waardoor een hoogwaardig woonmilieu gemaakt kan worden waar bewoners tientallen jaren fijn kunnen wonen. Maar ook door op woonniveau te voldoen aan de nieuwste eisen. De woningen in deze fase van Waterfront zijn zeer energiezuinige woningen met energielabel A.


De woningen worden standaard uitgevoerd met PV-panelen welke in het dakvlak aan de achterzijde van de woning worden geplaatst. De PV-panelen worden tussen de pannen gelegd (´indak-systeem´)  waardoor deze nauwelijks opvallen.