45 jaar in dienst bij Comfort Partners: Koos Kruit

01 okt 2018

Koos is 1 oktober 45 jaar in dienst. Een mooie mijlpaal waar we extra aandacht aan willen besteden. Natuurlijk ook een goed moment om Koos, met een schat aan ervaring, zijn verhaal te laten vertellen.

Wie is Koos Kruit?

Ik ben … 
… een echte Rotterdammer, bijna 40 jaar getrouwd en heb 3 kinderen. We hebben 2 dochters en 1 zoon. Alle kinderen zijn inmiddels de deur uit maar we zien elkaar regelmatig. We passen namelijk ook op de kleinkinderen. Sinds januari ga ik naar de sportschool. TBI biedt een financieel voordelige regeling aan voor een sportabonnement. Ik heb nu een bewuste keuze gemaakt om meer te sporten. Als ik eenmaal bezig ben is het heerlijk omdat je weet dat het goed voor je is. Zeker als je ouder wordt is het lekkerder werken als je in goede conditie bent.

Hoe ben je bij Comfort Partners terecht gekomen? 

Ik werk alweer 45 jaar bij Comfort Partners en ben begonnen als hulp monteur. In de avonduren ging ik naar school en heb ook allerlei diploma’s gehaald die nodig waren voor mijn werk. Daarna ben ik doorgegroeid naar de functie van projectleider en nu werk ik alweer een paar jaar als montage inspecteur. Dat bevalt mij uitstekend.

Hoe ziet jouw werk eruit als montage inspecteur?

Als montage inspecteur werk ik nauw samen met de werkvoorbereider. Ik kom regelmatig bij de opdrachtgever ‘over de vloer’. Bij besprekingen ben ik aanwezig om de tekeningen en meerwerk door te nemen. De laatste 25 jaar werk ik mee aan projecten voor BAM Wonen. In deze functie kan ik goed mijn gevoel kwijt, want ik kom graag buiten bij de jongens. Gemiddeld ben ik twee dagen in de week op de projecten.

Vroeger hielden we ons alleen bezig met cv installaties. Inmiddels verzorgen we alle disciplines. Alles wat met afbouw en installatietechniek te maken heeft. We hebben de tekeningen op BIM360 Field service staan. We gaan ook meer aandacht besteden aan controles ed.

45 jaar Koos! Hoe blijf jij zo gedreven? 

Gewoon doorgaan en niet zo maar weggaan als het eens wat minder is. Het is overal wel eens wat minder leuk, maar daar hoef ik niet voor te veranderen. Ik heb leuke collega’s en ook met de bedrijfsleider en de directie kan ik goed opschieten. Dat is voor mij belangrijker dan ergens anders meer verdienen. De processen zijn ook goed te volgen. Ik moet er iets meer tijd insteken als mijn jonge collega’s, omdat ik niet opgegroeid ben in het digitale tijdperk. Maar het is zeker goed te volgen allemaal.

Wat moet een goede montage inspecteur kunnen volgens jou?

Onze branche verandert in een snel tempo nu. We zien dus ook veranderingen nu in onze werkzaamheden. Gasloos, NOM woningen. Alle werkzaamheden zijn gericht op duurzaamheid. Monteurs en inspecteurs moeten nu opgeleid worden om in al deze nieuwe ontwikkelingen bij te blijven. Het hoort bij ons vakgebied en onze service afdeling. Door cursussen te volgen blijven we voorop lopen in onze kennis.

Aan mijn collega’s op de bouwplaats draag ik graag mijn kennis over. Met 45 jaar heb je natuurlijk aardig wat ervaring opgebouwd. Daar kun je een ander weer mee op weg helpen. Ik vind het ook leuk om van mijn collega’s te leren. Ik leer nog steeds iedere dag bij. Ik werk graag met nieuwe jonge collega’s samen; ook van hen leren wij.

Straks gaan we verhuizen naar de nieuwe werkplek in Gouda. We hebben een leuk team en we moeten ook zeker gaan uitbreiden omdat we nieuwe opdrachten krijgen. Het team heeft verschillende functies. We hebben gemiddeld 10-12 projecten lopen. De projecten worden groter en we zien dat er meer gebouwd wordt. Sinds de jaren 70 is er al behoefte aan nieuwe woningen. Maar er worden ook nu nog steeds te weinig woningen gebouwd.

Hoe zou je Comfort Partners typeren als bedrijf?

Comfort Partners is goed voor mij en ik ben goed voor Comfort Partners. Zoals ik vertelde heb ik het prima naar mijn zin. Anders was ik hier ook niet zo lang blijven werken. We zijn een innovatief bedrijf in een sterk veranderende branche. Dat biedt natuurlijk uitdagingen en nieuwe werkzaamheden met zich mee.

Ook het TBI studiefonds is natuurlijk perfect. Onze drie kinderen hebben er allemaal gebruik van kunnen maken. Nee, geen van mijn kinderen is in de techniek terecht gekomen. Ze hebben hun eigen keuzes gemaakt en daar hebben wij ze altijd vrij in gehouden. Ze hebben allemaal een goede baan waar ze tevreden mee zijn. Daar zijn wij best trots op!

Werk je op dit moment nog aan een leuk project? 

Op dit moment werk ik onder andere aan Laureaten Den HaagZouterij Ede en Anna's Hoeve Hilversum. Een paar mooie projecten waar we binnenkort gaan starten. Ieder project heeft weer zijn eigen uitdagingen. Ik vind het leuk om ook hier weer aan mee te werken samen met mijn collega’s.

Koos bedankt voor dit verhaal. We feliciteren jou van harte met je 45-jarig jubileum en we hopen dat we nog lang van je enthousiasme en vriendelijkheid mogen genieten bij Comfort Partners!