12 april Girlsday bij Comfort Partners

10 apr 2018

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst

23 leerlingen komen dit jaar op bezoek bij Comfort Partners, Croonwolter&dros en TBI Kennislab op de nieuwste locatie in Rotterdam.

Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Bezoek kantoor MM25

De 23 meiden, allemaal van het CSG Willem van Oranje college, worden ontvangen op het nieuwe kantoor van Croonwolter&dros en Mobilis door Harold Vreeburg. Uiteraard wordt TBI voorgesteld als werkgever voor de toekomst, met mooie uitdagende functies. Na deze introductie krijgen de meiden presentaties en workshops en worden ze opgesplitst in 2 groepen om zelf aan de slag met een uitdagende opdracht over de ontwikkeling van communicatie van morsecode naar Whatsapp. 

Elfduizend meisjes leren op Girlsday 2018 de technologie kennen

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Zij doen dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. En de meisjes kunnen kennis maken met de veelheid aan mogelijkheden.

In Leeuwarden gaan meisjes bijvoorbeeld zelf water reinigen, meisjes in Amsterdam zijn voor een dag theatertechnicus en in Wijchen zetten meisjes zelf een Formule 1-wagen in elkaar. Andere voorbeelden van Girlsday-activiteiten zijn games maken, laser snijden, vluchtsimulaties uitvoeren, badkamers installeren en procesoperator zijn.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. 

 

 

Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst
Comfort Partners TBI Maak de Toekomst