MVO

Bij Comfort Partners houden we rekening met de maatschappelijke effecten van al onze werkzaamheden. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, verkoop en onderhoud, als voor HR, finance en marketingcommunicatie. Daarmee is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons geen project, maar een duidelijke visie op de kernactiviteiten van onze organisatie. 

Verduurzaming

Er gebeurt veel in de markt. Er komen steeds nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en ook de behoeften van de consument verandert constant. Met onze jarenlange kennis proberen we deze doelstellingen en behoeften te voorzien van de juiste oplossingen. Zo denken we mee met het mogelijk maken van gasloos wonen, zorgen we dat de woning de plek wordt waar energie wordt opgewekt, maken we groene energie de standaard en delen we kennis over energieverbruik. Ook nieuwe uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg. Vooruitgang betekent bij ons: blijven ontwikkelen!

Ciska Hoogeveen, Manager duurzaam

Materialen

Het creëren van de juiste oplossingen vraagt om gebruik van de juiste materialen. Daarom zoeken we constant naar materialen met de juiste kenmerken: functioneel, afbreekbaar, herbruikbaar en veilig. Om er zeker van te zijn dat de materialen ook bijdragen aan de verduurzaming van de woning, werken we samen met de beste partners. We proberen installaties aan elkaar te koppelen om extra rendement te creëren en leiden onze medewerkers constant op om de nieuwste, duurzaamste materialen te kunnen gebruiken. 

Duurzame oplossingen

Elektrisch rijden 

Onze gebouwde omgeving wordt steeds duurzamer. Dat betekent dat we steeds vaker gaan wonen en werken in gebouwen die steeds minder fossiele brandstoffen gebruiken én dat ons vervoer naar deze gebouwen ook steeds duurzamer wordt. Ook de markt beweegt mee. De komende twee jaar komen er zelfs vijfentwintig nieuwe automodellen op de markt die geen fossiele brandstoffen meer gebruiken.

Comfort Partners is een van de marktleiders in de EV-dienstverlening rondom duurzame mobiliteit in de residentiële markt. Onze kennis en ervaring van elektrisch vervoer geven ons een koppositie waardoor wij een interessante partner zijn voor EV marktleiders zoals bijvoorbeeld NewMotion. Van de ruim 36.000 (thuis)laadpunten die nu in Nederland zijn, heeft Comfort Partners er de afgelopen vier jaar meer dan 10.000 geïnstalleerd. Bovendien heeft Comfort Partners de afgelopen jaren slimme laadinfrastructuur ontwikkeld, die het bijvoorbeeld mogelijk maakt om meerdere voertuigen tegelijk op te laden. Ook deelmobiliteit voor huurders en VVE’s is onderdeel van ons portfolio. In de toekomst gaan wij, samen met onze partners, aan de slag met steeds meer duurzame ontwikkelingen. 

Samenwerking binnen TBI

We maken deel uit van TBI en bundelen de in het concern aanwezige kennis en expertise. Samenwerking tussen de werkmaatschappijen en gedeelde kennis moet leiden tot integrale oplossingen op het gebied van duurzaamheid. TBI wil functioneren vanuit een optimale balans tussen economische vooruitgang en sociale ontwikkeling met inachtneming van de omgevingsfactoren.

Een voorbeeld van een samenwerking tussen de werkmaatschappijen is het circulair maken van de bedrijfskleding. Ook Comfort Partners ondersteunt dit mooie initiatief vanuit de visie op duurzame technologie. Wij vertrouwen erop dat wij als organisatie een goede bijdrage gaan leveren aan de ambitie om in 2022 100% circulaire TBI-bedrijfskleding te dragen:

Miljarden kilo's aan bedrijfskleding worden jaarlijks weggegooid of vernietigd. Om te voorkomen dat de kleding die de medewerkers van TBI dagelijks met trots dragen daar tussen terecht komt, onderzoek de TBI wat de mogelijkheden zijn om bedrijfskleding circulair te maken. Dit initiatief maakt deel uit van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI). 

  • In 2016 is de eerste lijn circulaire TBI-bedrijfskleding ontwikkeld in samenwerking met leverancier Intersafe.
  • In 2017 zullen onze medewerkers de kleding uitgebreid testen op onze hoge eisen aan veiligheid, kwaliteit en draagcomfort.
  • In 2018 is met het inzamelen van onze gebruikte werkkleding en PBM’s een belangrijke stap gezet. Van oude werkkleding kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Voor dit doel zal er een retourlogistiek concept uitgevoerd worden in samenwerking met Intersafe. De inzamelingscontainers worden binnenkort op alle TBI locaties geplaatst. 

Lees hier welke initiatieven TBI nog meer ondersteunt.